Fast Food ve Obezite

Fast Food ve Obezite; 


"Fastfood sistemi", sınırlı menü ile standart malzemelerle yemek hazırlayan ve kısıtlı zamanda çok sayıda müşteriye hizmet vermeyi amaçlayan restoranların oluşturduğu bir sistemdir. Fastfood restoranlarının kendine has özellikleri vardır.



Örnek olarak McDonald's'ta yemeğinizi yerken sohbet edemezsiniz, sandalyeler ergonomik değildir, masalar çok yakın olarak konulduğu için konuşmalar kolaylıkla yan masadakiler tarafından duyulabilir. Fastfood restoranlarındaki amaç hızla hazırlanan yemek hızla tüketilip bir sonraki müşteri için masanın hazır hale getirilmesidir.

Fastfood beslenme biçimi, ayaküstü beslenmeyi ifade etmektedir. Başka bir deyişle, hızlı ve hazır beslenme anlamındadır. Fastfood beslenme zaman darlığının ortaya çıkardığı kentsel yemek kültürüdür.

İlk fastfood restoranı Türkiye'de 1986'da İstanbul Taksim Meydanında açılmıştır. Sonraki yıllarda fastfood restoranları marketlerde, alışveriş merkezlerinde açılmıştır .

Fastfood restoranlarında garson yoktur, tüketici kendi işini kendi görür. Garson var ise masaların silinmesi, tabakların veya tepsilerin taşınmasını, sürahileri veya ekmek sepetini doldurulması gibi işleri yapar. Fastfood restoranlarında garsona bahşiş verilmez.

Fast Food Sistemi Tarihçesi ve Gelişimi

Fastfood ürünlerinin tarihçesi XVIII. yüzyıla kadar dayanmaktadır. 1780'lerde ilk defa Kuzey İngiltere sokaklarındaİngiltere'nin gelenekselfastfood ürünü olan Fish&Cips (balık ve patates kızartması) satılmaya başlanmıştır.

Lanceshire'da balık ve patates kızartmasının birlikte satılmaya başlaması, fastfoodsisteminin başlangıcı olarak görülmektedir.


1940 yılında California San Bernardino'da Dick ve Mac tarafından ilk McDonald's restoranı açıldı. Zamanın modasına uyarak, "arabaya servis restoranı" olarak çalışmaya başlayan restoran başarısını devam ettirdi.

McDonald's kardeşlerin 1948'lerderekabetle başa çıkabilmek için geliştirdikleri sistem, dünyanın en büyük fastfood restoranının temellerini attı.

makalenin devamını okumak için

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.